Spring naar de inhoud

Zonnepaneel op je motorhome laten plaatsen

mobilhome zonnepaneel (180w)
Een zonnepaneel op je motorhome zorgt voor extra vrijheid en is de ideale uitbreiding voor uw motorhome. Levertermijn is ongeveer 3 weken, plaatsing inbegrepen door een erkende elektrotechnicus. We plaatsen een kwalitatief paneel van 180w met een hoger rendement dan standaard.
snelle levering

Extra informatie

Beschrijving 180W Zonnepaneel

Type: NDS BLACKSOLAR 180W Zonnepaneel BS185WP ( 1645 x 680 x 60 mm )

Dit paneel is bedoeld als uitbreiding of vervanging van een bestaande set. Mocht u nog niet beschikken over een zonnepaneel dan heeft u een complete set met laadregelaar nodig, die installeren we uiteraard erbij.

NDS Blacksolar (BS185WP) is een zwart zonnepaneel dat meer rendement oplevert door PERC-technologie. Het bevat 36 monokristallijne zonnecellen die tot 185W vermogen opleveren. Verder heeft dit zonnepaneel geïntegreerde montagebeugels en wordt het geleverd met een 4 meter lange bipolaire verbindingskabel (2 x 4 mm²) die we mooi wegwerken.

Wat is het rendement van een motorhome zonnepaneel?

NDS heeft de Blacksolar zonnepanelen vernieuwd en voorzien van PERC-zonnecellen (Passivated Emitter Rear Cell). Deze zonnecellen hebben een passief gemaakte celachterkant, waardoor minder zonne-energie wordt omgezet in warmte en verloren gaat. Daarnaast voorkomt de technologie dat het rendement van een zonnecel daalt doordat deze warmer wordt (tot 0,4% minder per graad dat deze warmer wordt!).

Ook geven PERC-zonnecellen meer rendement als het bewolkt is. Bewolking werkt doorgaans als een filter voor licht met kortere golflengtes. De PERC-zonnecellen halen juist meer energie uit kleuren met langere golflengtes, waarvan er sowieso meer de aarde bereiken.

Tot 19,5% efficiënter dan vergelijkbare panelen

Het NDS Blacksolar zonnepaneel (180 W) bestaat uit 36 hoog-efficiënte monokristallijne zonnecellen, die mede dankzij de PERC-technologie tot 19,5% meer rendement opleveren dan vergelijkbare zonnepanelen.

Bescherming zonnepaneel

De zonnecellen in dit zonnepaneel zijn goed beschermd tegen aanslag en vuil. Ze zijn ingekapseld in een vacuüm aangebrachte boven- en onderlaag van ethyleen-vinylacetaat (EVA).

Hoe werken we?

  1. U contacteert ons via het contactformulier
  2. Daarna prikken we een datum om met uw motorhome langs te komen, dit is belangrijk om de juiste werken te kunnen inplannen.
  3. We plannen samen een datum in om de werken uit te voeren (afhankelijk van uw beschikbaarheid en levertijd onderdelen)
  4. Davy en Maarten voeren de werken uit.