Spring naar de inhoud
Home » Blog » Een Motorhome: wat? hoe? waarom?

Een Motorhome: wat? hoe? waarom?

  • door


WAAROM HUREN:

De eerste insteek om een motorhome te huren zijn vaak verhalen van kennissen of familie die er één hebben, of hebben gehuurd. Een andere goede insteek is huren met het oog op een aankoop. Zo kan je voor je zelf uitmaken welke indeling je het best past. Natuurlijk zal niet iedereen warmlopen voor de huur of aankoop van een motorhome, en een profiel scheppen van “wie wel en wie niet” is aartsmoeilijk maar ons lijken dit de ideale eigenschappen van de motorhome reiziger:

  1. Avontuurlijk zijn.
  2. Van de natuur houden.
  3. Graag van hier naar daar trekken en niet honkvast gebonden zijn aan een stad, hotel of zelfs reisroute! 
  4. Zich vrij /op vakantie voelen van het moment dat de motor draait.

WAAR HUREN?

We hebben zeker niet de pretentie om te zeggen dat wij de beste verhuurder zijn op de markt. Laat er ons maar van uitgaan dat iedereen die motorhomes verhuurt zeer goed weet met wat hij bezig is. Wat we wel met de nodige pretentie stellen is dat je bij ons nooit een nummer zal zijn, daarvoor zijn wij een te kleinschalig bedrijfje en dat willen we absoluut zo houden. Als huurder ben je bij ons dus zeker van een goede uitleg en of support, we rijden zelfs een testritje als dat moet. Verder geven we iedereen de raad bij het huren zijn gezond verstand te gebruiken, een nieuwe motorhome onder de € 50000 vinden is een bijna onmogelijke opdracht. En een verzekering voor verhuur kost best wel wat , dus het spreekwoord “bezint voor ge begint” komt hier zeker van pas. Er concullega’s  die op hun site zetten dat ze 40% goedkoper zijn dan ” de traditionele” huurbedrijven. Wij willen hierover niet in discussie gaan maar 40% onder de prijs duiken op de manier waarop wij ons verhaal brengen is absoluut niet mogelijk. Wellicht beiden wij 40% meer service!!!!

DUURDER DAN EEN ANDERE VAKANTIE?

Op de vraag of het huren van een motorhome duurder is dan een andere vakantie kunnen we moeilijk een standpunt innemen. ( natuurlijk vinden wij dat dit niet zo is!!!)Toerisme is nu eenmaal niet goedkoop en dat beseffen wij ook wel.

Wel zijn we ervan overtuigd dat een reis, met je gezin, in een motorhome goedkoper kan zijn dan eentje in een hotel. Bovendien zit je in andere vakantie vorm, die heel vaak gebonden is aan een stad regio of hotel, “ga en sta waar je wil” geeft je een totaal ander gevoel van reizen, een gevoel dat voor ons onbetaalbaar is!

EEN MOTORHOME VAKANTIE PLANNEN

Probeer voor je planning enkel een bepaald stuk vast te leggen, onbezonnen vertrekken en stoppen waar je wil ,of kan, is iets wat je met een motorhome eens moet gedaan hebben! Het geeft je een ongelooflijk gevoel van vrijheid. Een handige tool is hierbij de camperstop.eu- & campercontact app. Let er tijdens het rijden op dat je niet te veel hooi op je vork neemt een ritje van 500 km betekent misschien 500 km aan prachtige landschappen of bezienswaardigheden die je zo maar voorbij hebt gezoefd. Let ook op het gewicht van de camper, ledig vuilwater en toilet voor vertrek, neem ook niet te veel vers water mee het is nodeloos gewicht.Als je de motor net onder de 2500 toeren per minuut kunt houden heb je wellicht de meest ecologische snelheid van de motorhome bereikt. Om stops van thuis uit te plannen kan je een beroep doen op de site www.campercontact.nlBel ons de dag van vertrek, rond de middag even op, dan hebben wij wellicht een beeld wanneer u de wagen mag komen ophalen.

OVERNACHTEN MET EEN MOTORHOME:

Overnacht NOOIT op een parking langs de snelweg. Overnachten kan op camperplaatsen of campings, op een camping heb je vaak meer faciliteiten dan op een camperplaats. Camperplaatsen zijn meer geschikt voor mensen die willen “trekken” zij die liever ergens een weekje blijven staat zullen voor camping opteren. Raadpleeg bij twijfel of je ergens kan overnachten steeds de lokale bevolking. Sluit de motorhome goed af en gebruik de aanwezige veiligheidssloten. Zet de wagen met wielkeggen “pas”. Dit bevorderd de werking van de toestellen en de afwatering. Ook draagt dit bij tot een optimaal slaapcomfort. Sluit ramen! Laat eventueel een dakluik openstaan. Draai de luifel in als je “weg” van de motorhome bent.

RIJDEN MET EEN MOTORHOME:

Zoals u zult begrijpen is het rijden in een motorhome anders dan in een gewone personen auto.- Denk daarom aan de volgende dingen: Controleer voor vertrek of alles goed vast staat, kasten, ramen en luiken dicht. Vergeet ook de gas niet dicht te draaien, boetes voor het rijden met “open gas” bedragen al vlug €350.Hou meer afstand bij het rijden. De remweg van een motorhome is langer. Rijd niet harder dan 100-110 km per uur. Zo hou je ook het verbruik binnen de perken. Een motorhome is verder over de achteras gebouwd. Houd daarmee rekening. Laat ook iemand uitstappen bij het achteruitrijden. Zelfs al hebben onze wagens een camera. Zorg dat je de bestuurder in de spiegel ziet bij het kijken, roep niet maar geef een akoestisch signaal. Denk om de hoogte bij lage bruggen, viaducten e.d. Let op bomen op camperplaatsen en campings. Laat ook hier bij twijfel iemand uitstappen om te controleren. Zijwind heeft meer invloed dan bij een personenauto. Let op met uitstekende takken, luifels van winkeltjes in bergdorpjes en dergelijke. Ga stapvoets over verkeersdrempels. Het is niet alleen comfortabel voor de passagiers achterin, maar een fietsenrek vol met fietsen gaat helemaal stuk als er te hard over drempels gereden wordt. Uitlaat en watertank zitten ook laag onder de auto. Pas ook de snelheid aan op rotondes, en camper doet niet altijd wat jij op dat moment wil dat hij zou doen. Meld elke schade vooraf, wees gerust we zij getraind in het opzoeken van schade als u terugkomt, het vooraf melden spaart ons al een hele discussie….

NUTTIGE LINKS

https://www.facebook.com/groups/2720804261490057/permalink/2919199551650526 

https://vlaamsemobilhomereizigers.weebly.com( Vlaamse motorhome reizigers)

www.camperstopsbelgium.be( camperstopnetwerk in eigen land )