Spring naar de inhoud
Home » Blog » DE FRANSE WESTKUST

DE FRANSE WESTKUST

  • door

Dag 1 461 km

We vertrekken in Hamme richting Le Treport aan de west kust, onderweg begint het te regenen camperplaats Le Treport is evenwel prachtig gelegen je kan er betalen via een automaat, je hebt er buiten elektriciteit alle voorzieningen. Bovendien geeft een wandeling boven op de klif een zeer mooi uitzicht over de baai. Maar we vinden de regen maar niets dus rijden we verder tot Brezolles. Deze plaats is gratis en loopt tegen de avond lekker vol. Je hebt er buiten elektriciteit alle voorzieningen. Voor mensen met honden is dit een goede plaats om wandelingen te plannen daar deze aan de rand ligt van een mooi park. 

Dag 2 292 km 

Van Brezolles rijden we naar Parthenay de camperplaats ligt naast de camping waar je je eerst moet aanmelden. Dit is een dure camperplaats en meteen ook de allereerste waar we ,sinds lang, moeten betalen voor onze honden. Ook de “camper prijs” zelf is slechts voor 2 personen. Komt hier nog bij dat je buiten elektriciteit voor alles naar de camping moet en dat is toch effen stappen. Het Park rondom de camperplaats met speeltuin, grote vijver en openbaar toilet maakte veel goed maar om en bij de twintig euro voor 4 volwassen en twee honden op een camperplaats vonden wij toch een beetje van het goede teveel… 

Dag 3/4 164 km 

We hebben een probleem! Ons hefbed blokkeert op “man hoogte” en in de anders zo luxueuze en doordachte Chausson heb je dan pech want manueel kan je het hefbed onder geen enkel beding bedienen!!!! Dus bellen we naar Alpha en die mensen sturen ons naar een dealer in Bennet bij Noirt. Dit ligt netjes op onze route dus verliezen we niet al te veel tijd. In Bennet halen ze gewoon de veiligheid uit het hefbed en zo kunnen we verder naar Mortagne sur Gironde. Deze plaats is een echte topper (€7.50 pn), aan de oevers van de haven. We komen aan rond 18u30 de plaats staat lekker vol met wel 80 motorhome’s maar achteraan het tweede deel hebben we nog een plekje. Elektriciteit en water zijn aanwezig, lozen moet aan de andere oever. Je waant je hier onmiddellijk in het zuiden en besluiten eerst wat te gaan eten en morgen op verkenning te trekken. We blijven hier dus 2 nachten staan. 

Dag 5/6 195 km 

We rijden naar Sainte Eulalie en Born we hebben twee nachten geboekt op camping municipal du lac. Wat we onmiddellijk leren is dat niet alle campings zo camper vriendelijk zijn. We worden met onze 7m40 lange Chausson ergens achteraan gedumpt, ook moeten we betalen voor een camper en een auto!! een auto??? Aja meneer want U onder u camper zit toch een bestelwagen niet? De mulle zandgrond waar we mogen gaan instaan maakt het “nooit meer” verhaal compleet. Bij onze wandeling door het haventje zien we wel een mooie camperplaats die we jullie kunnen aanbevelen ruime plekken, ja kan staan waar je wil op een groot grasveld evenwel zonder elektriciteit. Maar het is er zeker en vast beter vertoeven dan op de camping.

Dag 7 190 km 

Oorspronkelijk wilden we bij een wijnboer in de Bordeaux gaan staan, maar domaine de Mercey was dicht, dus bolden we maar wat verder naar de Cognac streek. In het dorpje Criteuil Magdeleinewaar heel wat Cognac “Grande campagne” huizen zijn, vinden we een camperplaats achter het gemeentehuis en de gemeentelijke feestzaal. We kunnen lozen en water nemen, de elektriciteit werkt evenwel niet. We staan er helemaal alleen tot er een trouw plaatsvindt en er s’ avonds een feest is wat er voor zorgt dat we de dag nadien met een hele minieme nachtrust de baan op kunnen. 

Dag 8 242 km 

Van bij het vertrek valt de regen met bakken uit de hemel, maar we hebben nog wat dagen te gaan dus stoppen we toch maar tegen de middag in Neuillay les Bois. Niettegenstaande de regen is dit best wel een prima gratis plek. Je kan er lozen en water nemen. De elektriciteit op “de zuil” werkt niet maar als je wat inventief bent kan je je behelpen. De plaats ligt aan de ingang van een prachtig park waar soms wel wat “jongeren” rondhangen maar tegen de avond aan stond het er lekker vol en was het er zeer rustig met wat beter weer erbij is dit ook wel een top plek. 

Dag 9 152 km

De regen is weg en de volgende dagen voorspelt de weerman niets dan goeds!!! We rijden naar Boulleret waar we volgens onze gids pal in het centrum staan. Dat is ook zo, alleen is hier, alweer, niets te doen. We kunnen wel de optocht voor de Nationale feestdag volgen, maar nadien is er hier niets te beleven. De camperplaats op zich oogt vrij nieuw met alle voorzieningen. Elektriciteit moet je betalen maar bij ons werkte het gratis. Voor de fietsers en wandelaars zijn hier uitgestippelde routes.

 Dag 10 82 km

 Na 10 dagen van “kleine niets te doen dorpjes” besluiten we Auxerre aan te doen. Dit is een een mixt parking bij een groot park. Wie kan parkeert dicht tegen het park aan zodat je je tafels en stoelen erin kwijt kan.Via de de brug verkennen we de stad. Na een BBQ in het park trekken we de bruisende stad met schitterende kathedraal nog eens in. Deze camperplaats is gratis, zonder voorzieningen en staat nergens aangegeven. Het zou me niet verwonderen dat dit een gedoogplaats is of was. Achter het park is er een grote supermarkt. 

Dag 11 165 km

We houden eerst even halt in Chablis om wijn in te kopen en te lozen op de plaatselijke camperplaats. De camperplaats van Chablis is gratis, maar voor de rest zeker niet ideaal. Ligt aan een zeer drukke weg en er is in de weide omgeving niets te doen. Zelfs wandelen is niet aan te raden langs door de drukke weg. We rijden verder naar onze volgende bestemming camping Le Moulin in Andelot. Dit is een zeer charmante camping met super vriendelijke Nederlandse beheerders. De camping heeft mooie, netjes afgebakende plaatsen, het sanitair is ok en je hebt er alle voorzieningen en gratis WIFI. Er is een agility veld voor dehonden en een mini golf terrein ( in bedenkelijke staat). Het zwembad kan bij slecht weer overdekt worden. Het restaurant biedt van alles wat en is zeker het proberen waard. Enig negatief punt is dat er rondom de camping niets te doen is…. 

Dag 12 151 km 

We duiken de champagne streek in en houden halt op het domein van champagne Lecleire – massard in villeneuve- Renneville- chevigny. Hier kan je werkelijk echt leven als god in Frankrijk. Mooie ruime plaatsen, en plaats voor mooie wandelingen tussen de eindeloze velden. Terug van de wandeling kan je een lekkere fles gekoelde champagne kopen. Indien je een aankoop per karton overweegt kan er ook geproefd worden. Top plek bij zeer vriendelijke eigenaren.

 Dag 13-14-15-16 508 km 

Maarten heeft nog een wedstrijd in Genk dit weekend dus rijden we via Epernay en Riems naar Genk en nadien huiswaarts de plannen voor een volgende reis kunnen beginnen. We zouden zeer graag eens Portugal doen. Onze manier van reizen zouden we aanpassen nu doen we steeds een beetje km maar dat willen we wijzigen en meer gaan “trekken” in een bepaalde streek.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *