Spring naar de inhoud

Airco op je motorhome laten plaatsen

Na veel testen en vergelijken bieden we twee motorhome airco systemen aan: een 12v airco van KingClima die op de woonbatterij werkt en een 220v Telair Dualclima die voor ultiem comfort zorgt aan het stopcontact. Om je wagen optimaal van verluchting te voorzien kiezen wij voor MAXXAIR.Voor ieder wat wils!

We zijn KingClima importeur en hoofverdeler voor België en Nederland.

Wilt u zelf plaatsen? Geen probleem, contacteer ons en wij zorgen voor de stukken of accessoires. 

Inhoud van deze pagina
mobilhome Airco (12v)
Ook bang bij een boodschap dat het te warm wordt in je motorhome, of tevergeefs op zoek naar een 220v punt om je airco te doen werken? Na een testperiode van een jaar zullen wij in 2023 een 12V Airco Systeem verdelen & importeren voor KingClima.
Exclusief in BE
mobilhome Airco (220v)
Hebt u doorgaans toegang tot een stopcontact dan is een 220v airco een slimme keuze die uw comfort stevig verhoogt. Kamoen Motorhomes plaatst de betrouwbare en kwaliteitsvolle Telair Airco systemen.
Nieuw

Algemeen

Honden in de motorhome

Een airco is ideaal om de temperatuur in de motorhome op een aanvaardbaar niveau te houden. Zeker reizigers die hun trouwe viervoeter meenemen zullen dit bevestigen.

Telair 220v airco

De keuze van Kamoenmotorhomes

Na overweging koos Kamoenmotorhomes voor de Telair DUALCLIMA 8400H airconditioner. Dit is een zeer stille en zuinige dak- airconditioner binnen het gamma van de betrouwbare fabrikant Telair.

Enkele kenmerken:

 • Superplatte luchtverspreider met geleidelijk aflopend profiel aan 4 kanten. 
 • Luchtuitlaten aan voor- en achterkant, zowel zijwaarts als rondom richtbaar.
 • De verwarming met een warmtepomp met hoog rendement levert een verwarmingscapaciteit van 2,4kW op met een verbruik van respectievelijk slechts 0,92kW. 
 • Warmtepomp: De warmtepomp is doeltreffend bij een buitentemperatuur boven 0°C, daaronder verminderd de capaciteit drastisch.
 • Automatische regeling: door de functie AUTO in te stellen kiest de airconditioner automatisch de meest geschikte ventilatiesnelheid en de koel- of verwarmingsfunctie.
 • Afstandsbediening: met programmeerbare timer en ON/OFF knop van de verlichting van de luchtverspreider.
 • Voelers: ter beveiliging tegen ijsvorming.
 • Inwendige filters: verwisselbaar en reinigbaar.
 • Geschikt voor daken met een dikte van 30 tot 70 mm.

Hoe werkt de 220v motorhome airco?

De monoblok airconditioner, die speciaal ontwikkeld is om op het dak van middelgrote en grote motorhomes en caravans geïnstalleerd te worden. Er is speciale aandacht besteed aan het zeer stille geluidsniveau zowel binnen als buiten.

De verwarming met een warmtepomp met hoog rendement levert een verwarmingscapaciteit van 2,4kW (DUALCLIMA 8400H) en 3,20 kW (DUALCLIMA 12400H op met een verbruik van respectievelijk slechts 0,92 en 1,6 kW. De warmtepomp is doeltreffend bij een buitentemperatuur tot 0°C, waarna de capaciteit drastisch vermindert.

Door de functie AUTO in te stellen kiest de airconditioner automatisch de meest geschikte ventilatiesnelheid en de koel- of verwarmingsfunctie.

Technische gegevens van de 220v airco

Technische gegevens airconditioner:DUALCLIMA 8400H
Koelcapaciteit8.400 BTU / 2,46 kw
Verwarm capaciteit8.500 BTU / 2,50 kw
Ventilatie-snelheden3 + AUTO
Voeding230 V 50 Hz
Gemiddelde stroomopname bij koelen4,2 A
Gemiddelde stroomopname bij verwarmen4,5 A
Startstroom18A (0,15msec)
Opgenomen vermogen bij koelen900 W
Opgenomen vermogen bij verwarmen920 W
Benodigde generator (indien gewenst)2200 W
Max. Luchtdoorvoer480 m3/h
Gewicht34 Kg
Afmetingen HxBxD23,9x98x65 cm
Hoogte lucht verdeler4,9 cm
Afstandsbediening met programmeerbare timerja
Geschikt voor voertuigen6,5 – 8 meter

kingclima 12v airco

De keuze van Kamoenmotorhomes

 De Coolpro 2800C Camper air conditioner is een toestel dat wij uitvoerig hebben getest en aangepast alvorens met de mensen van KINGCLIMA in zee te gaan. Deze 12v airco, is zeker geen wonder toestel maar het stelt je wel instaat om tijdens een uitstapje naar de supermarkt, of wanneer je vrij staat, de temperatuur in je motorhome te beheersen.

Exclusieve hoofdverdeler KingClima

Na een testperiode van een jaar zullen wij in 2023 een 12V Airco Systeem verdelen & importeren voor KingClima. Uiteraard verdelen wij ook het overige gamma van KINGCLIMA.

DEALER WORDEN? Indien u interesse hebt om dit toestel en het gamma van KINGCLIMA te verdelen in u regio kan u steeds contact met ons opnemen!

Hoe werkt een 12v motorhome airco?

Deze airco werkt zoals een airco in je auto je stelt de temperatuur in en de airco doet de rest. Het is dus geen dauwpint koeler, maar een door een compressor aangedreven toestel. Dankzij een intelligente controller past de airco zijn wattage aan, aan het batterij niveau, en zorgt hij ervoor dat je leef batterij niet volledig wordt leeg getrokken.

De constructeur beweert dat je met een 165 A/H batterij ruim acht uur kan koelen, wij deden de test in een afgesloten ruimte zonder zonnepaneel of extra energie bron en de verwarming op 30°C, en de airco op 18°C. hierbij zakte het niveau van een gewone 95A/H batterij iets minder dan 10 % per uur. Natuurlijk zullen deze cijfers met een zwaardere batterij en bv een zonnen paneel wel nog beter kunnen.

Technische gegevens van de 12v airco

Type naamCoolPro2800C
Nominaal koelvermogen600W-2800W/9660BTU
SpanningDC12V
Nominale stroom25A-60A
Vermogen300W-1200W
Luchtvolume450m³/h
Gewicht (kg)35KG
Duurzaamheid10 uur (intelligente frequentieregeling)
Controle modusPWM
KoelmiddelR134a-600g
Besnoeiingsgrootte/
Schijnwerpergrootte (mm)
600/300mm
Afmetingen (mm)965.8808*180mm
Hoogte luchtafzetplaat40mm
ToepassingCamper / truck / Van

Prijzen

Hoe werken we?

 1. U contacteert ons via het contactformulier
 2. Daarna prikken we een datum om met uw motorhome langs te komen, dit is belangrijk om de juiste werken te kunnen inplannen.
 3. We plannen samen een datum in om de werken uit te voeren (afhankelijk van uw beschikbaarheid en levertijd onderdelen)
 4. Davy en Maarten voeren de werken uit.