Spring naar de inhoud
Home » Blog » ZWITSERLAND

ZWITSERLAND

  • door

Dag 1 223 km We vertrekken op zaterdag en gaan eerst Enzy, de hond waarmee Maarten het Europees kampioenschap zal lopen, ophalen. Hector één van de baasjes heeft namelijk een hartoperatie ondergaan waardoor zij niet mee kunnen. Eens elke hond zijn plaatsje in de garage en bench heeft gevonden rijden we richting Metz. Metz ….is althans de bedoeling, maar eens door Namen komen we in een immense file terecht. We besluiten de afrit te nemen en rijden naar Avenue Demarteua te Herbeaumont. Hier is er een camperplaats op het voormalig stationsplein. Het is een rustige camperplaats met voldoende ruimte. Onmiddellijk in de natuur en vlak bij het centrum. De voorzieningen zijn summier, water nemen en -lozen, en een wel heel primitieve stortput voor chemisch toilet.

 Dag 2 210 km 

Onze volgende bestemming is Port de Plaissance in FR-Harschkirchen. Dit is een camperplaats aan een haventje. Zeer leuke plek met alle voorzieningen incl. WIFI wat voor Maarten wel een plus is! Het stadje zelf is wel een heel eind stappen en deze plaats is wel vrij “prijzig”. 

Dag 3 223 km 

We rijden al wat dichter richting Zwitserse grens en houden halt in FR-Thann, Rue du Bungert. Dit is een camperplaats midden in het centrum maar zonder voorzieningen. Die zijn er verderop wel bij het station. Deze Camperplaats ligt er wel zeer ongelijk bij. De bomen aan de “rivierkant” zijn heerlijk om onder te zitten. Maar voor grotere of langere motorhomes is het opletten voor schade. De rivier heeft wel iets, maar blijft jammer genoeg ook ’s nachts lustig stromen wat toch hinderlijk kan genoemd worden.

Dag 4 147 km 

We rijden Zwitserland binnen en maken even een ommetje naar de Rue des Falaises in CH Neuchatel. Als we op de krappe plaatsen eindelijk binnen “ de lijnen” staan vallen we van de ene verbazing in de andere. Dit is en gratis camperplaats met alle voorzieningen! Na een paar minuten stappen kom je in een park aan het meer, eens uit het park zit je in de jachthaven. Van het lawaai van de dichtbij gelegen weg en ring rond de stad heb je nauwelijks geluidshinder. 

Dag 5 87 km 

Op het programma staat camperplaats Blue Berry Hill in CH Durrenroth, Brunnen 54. De weg er naar toe was heel bochtig en smal, met hellingen van 20%. Het leert ons toch maar eens “foert” tegen de GPS te zeggen en routes uit te stippelen via de landkaart en vooral bredere wegen. Maar eens aangekomen sta je op een schitterende plek midden tussen de blauwe bessen met een adembenemend uitzicht op het Emmenthal. Je chemisch toilet kan je hier niet lozen maar voor de rest heb je hier alle voorzieningen.

 Dag 6-7-8-9 44 km 

We rijden naar het Europees kampioenschap in Wichtrach. Hierna gaat Enzy met mensen van de club terug naar België. 

Dag 10 88 km

Ann heeft een zwak voor Bergen dus trekken we de bergen in. Via de Grimselpas komen we aan bij de Panoramastrasse Oberaar. De weg er naar toe is bochtig en small. Maar het verkeer gaat om de beurt naar boven of benden. Eens op deze plek aangekomen waan je je op dak van wereld. Dat dit niet eens zo veel overdreven is merk je trouwens ook aan de temperatuur, we kwamen iets na de middag aan met 17° en s ’avonds om 21u00 hadden we er nog amper 8 over. Er is op deze plaats een openbaar toilet en wat verderop een restaurant voor de rest moet je het doen met de prachtige natuur.

 Dag 11 35 km 

n onze campergids stond dat er op het kruispunt van Grimsel en de Furka bij Hotel Le Glacier du Rhone een camperplaats is. Het hotel stond leeg en een camperplaats vonden we niet. Na wat zoeken vinden we Camping Augenstern in Reckingen. Leuke mooie camping met Nederlandse uitbaters bij een bergrivier onmiddellijk tussen de wandel routes. Mooie maar dure plek.

 Dag 12 136 km 

We tikken in onze gps Bisangmatt 2 CH Wallisau in. Hij stuurt ons, tot onze verbazing, niet terug over de Grimsel. We rijden wel via de Neufenpas en de Gothard tunnel naar onze bestemming. De weg en vooral de Neufen pas geven beelden die voor eeuwig op ons netvlies blijven gebrand schitterende weg en de 150 PK van onze fiat is er niet eentje teveel! De camperplaats zelf is bij de brandweer kazerne, via een bakje aan de muur moet je registreren en ook betalen. Het is een beetje een rommelige plek waar twee van de vijf plaatsen worden ingenomen door lokale motorhomes die er volgens mij altijd blijven staan. Je hebt er elektriciteit maar voor de rest geen voorzieningen. 

Dag 13 106 km 

We rijden even terug naar Neuchatel, om zo de Bourgogne in Frankrijk aan te doen.

Dag 14 

163 km We rijden naar de Rue de Cussingy in FR Niut ST Georges. Deze camperplek ligt aan de rand van de stad. Op een paar minuten tijd zit je midden in de wijngaarden en het stadje zelf is een typisch wijn stadje met overal wijn handelaren. ‘s Avonds loopt de camperplek overvol bovendien ligt deze aan een zeer drukke straat. Als het verkeer wat gaat liggen hoor je de trein elke uur voorbij denderen. Dit is wellicht een camperplek die we nooit meer aandoen tenzij om Bourgogne te kopen en te vertrekken, of om het service punt te gebruiken. 

Dag 15 161 km

 Rue des recolettes in FR-Bulgneuville is onze volgende camperplaats het is een schitterende plaats met 10 of meer mooie ruime plekken. Buiten elektriciteit heeft deze camperplaats alles, dicht bij het centrum, meertje met wandelweg op loopafstand, veel schaduw onder de bomen en in de nabijheid van een klein stadje met een bakker, slager en pizzeria wij vonden dit een TOP plek! 

Dag 16 138 

We schuiven al wat dichter op richting thuisfront, en doen FR- Metz aan. Eerst willen we overnachten op de camperplaats voor camping. De straatnaam Allé Metz Plage doet ons even wegdromen van een strand aan de Moezel…. Aangekomen vinden we de camperplekken te krap. De mobilhomes staan er als sardines op elkaar tussen de geparkeerde auto’s. We beslissen op de camping te gaan staan. We hebben er alle comfort al staan we wel op het asfalt en is er van Metz Plage niet veel te merken. Al is het wel een eind stappen, s avonds trekken we de stad in en gaan we ergens iets eten. het was de wandeling zeker waard Metz is een leuke gezellige aangename stad. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *