Spring naar de inhoud
Home » Blog » DE MONT VENTOUX

DE MONT VENTOUX

  • door

Dag 1 Auxerre 518km 

Daar we maar 2 weken hebben gehuurd besluiten we de eerste dagen wat km te doen. Het is echter wel een heel eind over de route nationale naar het Franse Auxerre waar we ook vorig jaar stonden. Maar wat een schril contrast treffen we aan. Het bruisende zonnige Auxerre heeft plaats gemaakt voor een druilige doodse stad. 

Dag 2 Le Bessat 347 km Om 8u00 zitten we al in “de stuurcabine” van onze Super Brig, we rijden richting Le Bessat en klein ski station. Het is alweer een hele trip maar wel zeer mooi. De camperplaats is vrij prijzig als je voorzieningen wil maar de vele wandelmogelijkheden doen ons hier zeker en vast terug keren voor een paar dagen. Maar ja we willen naar het zuiden dus blijven we alweer 1 nachtje staan. 

Dag 3 Vallabruéges 210 km

Het is oorspronkelijk de bedoeling Remoulin te bezoeken maar een camperplaats tussen de geparkeerde auto’s zegt ons niets bovendien zou het hele klus zijn om de 7m41 lange Super Brig in die “plekken” te loodsen. Dus rijden we maar wat dichter richting Avignon en houden halt op de camperplaats van Vallabruéges. Ondanks de negatieve commentaren die we achteraf op campercontact te lezen krijgen vonden wij dit best wel een leuke plek, vlak bij het stadje, park en de Rhone. 

Dag 4 Avignon 24 km 

Al weer vroeg uit de veren! Avignon is een stad waar wel wat te bezichtigen valt dus om negen uur staan we al op de camperplaats. Het is prima weer en de fikse wandeling naar de stad nemen we er graag bij. De camperplaats is eenvoudig maar je hebt er alles wat je nodig hebt. Al is het wel wat puzzelen met kabels om aan stroom te geraken! Het paleis van de paus en “Le Pont” moet u hier zeker bezoeken… 

Dag 5 Fontaine de la Vaucluse & Carpentras 71 km 

We bezoeken eerst het leuke kleine Fontaine la Vaucluse, het stadje is zeer mooi en te bezoeken waard maar de camperplaats vinden wij te stofferig dus rijden we door naar Carpentras. Camperplaatsen voor de camping hebben ons nooit echt weten bekoren maar dat is hier wel effen anders, mooie ruime plek en het naast liggende sport complex bied voldoende wandel mogelijkheid. Carpentras zelf is met zijn vrijdagse truffelmarkt het walhalla voor elke kok 😉 

Dag 6 Domaine bouletin 10 km

Over walhalla’s gesproken eerst dus een bezoekje aan de vrijdagse markt en dan hop hop naar Beaumes de Venise om er te koken 😉 en wat rosé wijn in te slaan bij de het hier boven vermelde wijndomein. Heerlijke plek niet alleen omwille van de wijn en het eten maar het privé tuintje dat de mensen hebben op getrokken voor hun ” camper gasten” is echt wel super! 

Dag 7 Mont Ventoux en Sault 69 km

Als de kok zijn zin heeft gehad moeten we toch eens iets voor madam doen, dus rijden we via Le Mont Ventoux naar Sault. De weg naar de Mont Ventoux was ondanks de bewolking zeker de moeite waard al leer je hier wel dat je de 150 pk van de Fiat Ducato dubbel en dik nodig hebt. Sault is het centrum van de lavendel industrie en is in die hoedanigheid dan ook het te bezoeken waard. De camper plek is jammer genoeg aangelegd onder het motto ” wat doe je met een stuk grond dat we achter het kerkhof hebben liggen” zonder de hulp van enkele bewoners waren de plaats wellicht nog aan het zoeken.

Dag 8 Pradelles 206 km We besluiten al wat richting huis te bollen en houden halt in Pradelles. Deze camperplaats is gelegen naast een zeer drukke weg waar je als bij wonder weinig last van hebt. Naast het bijgelegen vleesbedrijf is er een restaurant waar je prijs kwaliteit goed kunt eten. De armtierige aankleding en het grasveld vol putten dat het terras moet voorstellen moet je er wel bij nemen.

 Dag 9 Bellerive sur allier 200 km 

We rijden verder richting huis, en stoppen op het camperpark van Bellerive Sur allier het is een mooie plek op doorreis maar verder niets speciaal. 

Dag 10 Braire 250 km

 Deze plaats vlak aan het aquaduct vind ik de verassing van onze trip, leuk stadje, mooi wandelen langs de Loire en een heerlijke chocolatier…Jammer dat bij al dit goeds ” het” er weer bijna opzit. 

Dag 11 Charleville Mesières 331 km huis 192 km 

Mooie plaats voor één nacht wakker worden of gaan slapen met zicht op het haventje is echt wel super. Feit dat deze plek amper 200 km van bij ons thuis vandaan is maken deze tot de ideale short trip plek voor de toekomst.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *